Taze Soğanlı Tavuk Sote Tarifi




BU TARİFİMİZ YAKLAŞIK OLARAK 50 DAKİKADA HAZIRLANMAKTADIR..
5 KİŞİLİKTİR

MALZEMELER 
1 kilo kuşbaşı tavuk gögüsü eti yeterli olucaktır
2 yemek kaşığı sıvıyağ
6 dal taze soğan yeterli
1 tatlı kaşığı salça (biber salçası daha iyi olur)
yeterince tuz
karabiber
1çay kaşığı köri (elinizde yoksa katmasanızda olur)
Garnitürü için malzemeler
1 adet havuç
6 tane kültür mantarı
1adet küçücük patates



 HAZIRLANIŞI 
Şimdi geldik yapılışa hadi başlıyalım
Tenceremize sıvı yağı döküp sudan geçirilmiş süzülen tavuğumuzu ekliyelim,arada karıştırarak 10 dakika kadar soteliyelim,taze soğanları ince bir şekilde kıyalım (yıkamayı unutmayın ama )
salçayı doradığımız soğanları tuzu ve karabiberi tencereye ekleyin kısık ateşte 5 dakika soteliyelim ama arada karıştırmayı unutmaylım,pateteslerimizi küp küp doğrayalım mantarlarımızı dörde bölelim ve havuçları ince ince dilimleyelim ve ayrı bir tencereye az tereyağ atıp hazırladıgımız malzemleri soteliyelim,servis tabağına tavugu ve garnitürü alıp afiyetle yiyelim:)
Diğer tavuk tarifleri için tıklayınız....


 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar