MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE TENCERE KABABI TARİFİİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
1 kilo kemiksiz dana eti
1 baş soğan
2 çorba kaşığı katı yağ
1 çorba kaşığı un
1 kaşık sirke tuz
Karabiber, kekik kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Kemiksiz dana eti iri kuş başı doğranır, ince doğranmış soğan ve katı yağ ile tencereye alınır ve ateş üzerinde karıştırarak et suyuna bırakıp tekrar çekinceye kadar kavrulur, üzerine serperek un konur biraz daha kavrulur, ve yarım bardak su konarak et pişirilir, aynı yöne karıştırarak sirke, tuz ve baharat konur, suyu boza kıvamına gelince on dakika daha pişirilip ateşten alınır
NOT:TENCERE KEBABI HATAY YÖRESİNE ÖZGÜ BİR YEMEKTİR...
DİĞER KEBAB TARİFLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder