MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE TEREYAĞLI AÇMA TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
Evet arkadaşlar poğaçaların en güzeli yumuşacık çayın yanında en güzel giden poğaça tarifini veriyorum sizlerle emin olun denenmiş ve pastanedekinden hiç bir farkı yok nefis kokusu büyüklüğü ve doyuruculuğuyla dillere destan bir poğaça açma poğaça tarifi sizlerle şimdiden afiyet olsun (Bu arada tepside fazla bekletirseniz Boyu Daha Büyük Olur :)
MALZEMELER
1 paket yaş maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
3 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
8-9 su bardağı un
İçi için gerekli malzemeler
Tereyağ
Üzeri için gerekli malzemeler
1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kaba 1 paket yaş mayayı ve şekeri alıp mayayı şeker ile eritelim.
Eridikten sonra 1 su bardağı sıvı yağını da ekleyelim.
Ardından 3 su bardağı sütü ilave edelim.
Daha sonra kontrollü bir şekilde unumuzu katarak karıştıralım.
Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldikten sonra mayalanmaya bırakabiliriz.
Yaklaşık 30 dk içinde mayalanır.
Mayalandıktan sonra hamurumuzu alalım ve mandalina büyüklüğünde bezeler halinde yuvarlayalım.
Bezeler bittikten sonra hamurumuzu uzunlamasına doğru açalım ve üzerini tereyağ sürelim ve tekrar uzunlamasına doğru kapatarak uzun çubuk şeklinde yapalım.
Bütün bezeleri bu şekilde yapalım ve simit şeklini vererek kapatalım.
Açmaları fırın tepsisine dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısından sürelim
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürelim.
Üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not: Şeklini İster Yuvarlak İstersenizde Yarım Ay Şeklinde Yapabilirsiniz....
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder