Tirit Tarifi




MALZEMELER 
Kuşbaşı Et(Yarım Kilo)
Yoğurt(Yarım Kilo)
Maydanoz(1demet)
Bayat Ekmek
Tereyağ(50gram)
Sarımsak(2diş)
Soğan(2adet)
Kimyon,tuz
 HAZIRLANIŞI 
Tenceremizde tereyağmızı iyice eritiyoruz sonra etide ekliyoruz suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz daha sonra üzerini iki parmak kadar geçicek kadar su ekleyip kimyonumuzuda ekliyoruz etimiz yumuşancaya kadar pişirmeye devam ediyoruz  sonra ekmeklerimizi küp küp doğrayalaım ve fırınımızda kızartalım daha sonra soğanlarımızı dogruyoruz güzelce maydanozumu kıyıyoruz üzerine tuzu serpip güzelce yıkıyoruz ekmeklerimizi bir kaba alalım ve etli suyumuzu ekmeklerimizin üzerine ekliyelim sarımsaklarımızı yoğurtla iyice karıştıralım ve sarımsaklı yoğurdumuzuda ekmeklerimizin üzerine dökelim en son soğan ve maydanozumuda üzerine ekliyoruz ve afiyetle yiyoruz:)

Ana yemek tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar