UN HELVASI TARİFİ (ÇOK PRATİK)



MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE UN HELVASI TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)


 MALZEMELER
125 gram tere yağ
2 su bardağı un
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 su bardağı su


 HAZIRLANIŞI
Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin
Köpüren tereyağının içine un ilave edip 10 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun
Bu esnada şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın
Şeker ve su kaynayınca 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin
Un helvası suyunu çektikten sonra 5 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın
Servis tabağına kaşık yardımı ile veya dondurma kaşığı ile koyup servis edin
Afiyet olsun

DİĞER HELVA TARİFLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar