Yağmur Böreği Tarifi



 MALZEMELER
Un(1kg)
Tuz
Tereyağ(200gram)
Yumurta(3adet)
Süt(1su bardağı)
Aldığı kadar su
 HAZIRLANIŞI 
Derin bir kabımıza unumuzu koyalım ortasını havuz gibi açalım tuz yumurtalar süt ve tereyağnın yarısını katıp yoğurmaya başlayın azar azar suyu ekleyip pürüssüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım üzerini havluyla örtüp 2 saat kadar hamurumuzu bekletelim
Hamurumuz dinlendikten sonra sogan büyüklüğünde bezeler koparalım tezgahımızı unluyalım ve üzerinde 20 cm çapında merdane yardımıyla açalım sacımızı ısıtalım ve hamurumuzun iki tarafınıda güzelce pişirelim (Teflon tava da da yapabilirsiniz) piştikten sonra üzerine tereyağ sürün afiyetle yiyiniz:)
Diğer börek tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar