MALZEMELER
Yumurta(1adet)
Süt(1su bardağı)
Sıvıyağ(Bir su bardağından biraz daha az)
Vanilin(1paket)
Kabartma tozu(1paket)
Un(4su bardağı)
Ceviz(1çay bardağı)
Şerbeti için gerekli malzemeler
Şeker(2bucuk su bardağı)
Su(3su bardağı)
HAZIRLANIŞI
İlk önce şerbetimizi hazırlıyalım şekerimizi ve suyumuzu tencereye alalım kısık ateşte kaynamaya bırakalım kaynadığını gördüğümüzde limon suyunuda ekliyelim 5 dakika daha kaynatalım ve ateşin altını kapatalım
Şimdide yumurta süt sıvıyağ vanilini bir kaba alalım ve güzelce karıştıralım ve en sonda kabartma tozunu ve unuda ekliyelim ve yoğuralım
Ve cevizlerimizi parçalıyalım ve içine ekliyelim ve yoğurmaya devam edelim hamurumuzu oval borcama koyalım ve eşit olarak yayalım fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim piştikten sonra ılımış şerbetimizi üzerine dökelim iyice şerbeti yedirelim işte bukadar afiyet olsun:)
(Tatlımızı fırına verirken baklava biçiminde kesmeyi unutmayın)
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder