Yılbaşı Kurabiyesi Linzer Kurabiye Tarifi




 MALZEMELER 
Vişne Reçeli (150 gram)
Badem(100gram)
Şeker(100gram)
Un(350 Gram)
Kabartma tozu(1çay Kaşığı)
Deniz Tuzu(Çok Ama Çok Az)
Tarçın (Az)
Vanilya özütü(Çok az)
Yumurta İricesinden(1adet)
Pudra şekeri(70gram)
Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ(200gram)

 HAZIRLANIŞI 
İlk önce bademlerimizi 180 derecelik fırından 10 dakika kadar pişirelim daha sonra soğumaya bırakalım
Unumuzu eliyelim ve kuru malzemelerimizi unla beraber karıştıralım
Şekerin yarısıyla soguk bademleri robotta un haline gelene kadar karıştıralım
Kalan şekerimizide tereyağla beraber mikserle iyice çırpalım
Yumurta ve vanilide ekliyelim mikserin hızını düşürerek çırpmaya devam edelim ve unlu karışımı yavas yavas ekliyelim ve son olarak badem ununuda ekliyelim fazla karıştırmamaya özen gösterelim
Karışımımız hazır olunca tezgahta ikiye bölelim ve hamurumuzu disk şekline verip streç filimle saralım en az 3 saat dolapta dinlendirelim
Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim şimdi hamurumuzu 5 mm kalınlıgında açalım kurabiye kalıbıyla kurabiyelerimizi keselim ortalarına parmagımızla veya başka bir aletle birer delik açalım ve ayrı ayrı tepsiye dizip 10 dakika dolapta bekletelim ve daha sonra yaklaşık 7 dakika kadar kurabiyeleri pişirelim yarı zaman gelince tepsilerimizi çevirmeyi unutmuyoruz yoksa yanar
Pişirdikten sonra sogutmaya bırakalım ve üzerlerine pudra şekeri serpiştirelim kurabiyelere bir buçuk çay kaşığı reçelden sürüp yayalım ve afiyetle yiyelim:)

Bayatlamayan kurabiye tarifi için tıklayınız...

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar