MALZEMELER
Orta boy patates(5adet)
Maydanoz(Yarım demet)
Pul biber
Tuz
Üzeri için gerekli malzemeler
Yoğurt(1kase)
Sarımsak(3diş)
Domates salçası(1tatlı kaşığı)
Sıvıyağ(3yemek kaşığı)
HAZIRLANIŞI
Patateslerimizi güzelce haşlıyalım haşladıktan sonra püre haline getirelim ve maydanozlarımızı ince ince kıyalım ve patatesimizin üzerine ekliyelim ve daha sonra tuz ve pul biberimizide ekliyelim ve karıştıralım hazırladıgımız patates harcından patateslere çanak şekli verelim resimde gördüğümüz gibi ve o çanakları servis tabağımıza koyalım ve yoğurtumuzu sarımsakla beraber güzelce karıştıralım krema kıvamına gelsin yoğurt tavamıza sıvı yağmızı ve salçamızı koyalım ocakta kavuralım patates çanaklarına üzerine yogurtu ve daha sonra sosumuzu ekliyelim işte bukadar afiyet olsun:)
Mantı tarifleri için tıklayınız..
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder