Zarf Böreği Tarifi



Görüntüsü bile canımızı cektirmeye yetti hele birde tadını bilseniz...
Bu böreğin yapımı okadar kolayki sizde yapınca anlıcaksınız bence bu hasta sonu kahvaltınızda kesinlikle masanızda bu böreğin yeri olmalı şimdiden afiyet olsun :)

MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE NEFİS BİR BÖREK TARİFİ ZARF BÖREĞİ TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)


 MALZEMELER 
  • 2 adet hazır yufka yeterli olucak böreğimiz için
Sosu için gerekli malzemeler
  • Yarım çay bardağı süt (yarımyağlı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (yumurtanın biri böreğin üzeri için kullanılacak)
İç Harcı için 
  • 1 su bardağı beyaz beynir
  • Biraz Maydanoz 
Üzeri için  gerekli malzemeler
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

 HAZIRLANIŞI
Böreğimiz için önce sosu hazırlamamız gerekiyor.Sosun Hazırlanışını Anlatıcam Şimdi. Bir kaseye yarım su bardağı süt, sıvı yağ ve yumurtayı alalım, iyice çırpalım. Yufkaların birini tezgaha serelim. Üzerine hazırladığımız sostan dökelim ve fırça yardımı ile her yerine yayalım. İkinci yufkayı diğer yufkanın üzerine serelim. Üzerine yine sos sürelim. Daha sonra yufkanın iki kenarını ortaya doğru katlayalım. Katladığımız kısımlara da sostan sürelim. Daha sonra diğer kenarları katlayalım ve yine katladığımız kısımlara sos sürelim. Peynir ve kıyılmış maydanozu bir kasede karıştıralım. Yufkanın her iki katladığımız ve sosladığımız kısmına hazırladığımız iç harcı yerleştirelim ve uç kısımlarından içeriye doğru üçgen şeklinde katlayalım. Yufkayı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp, köşelerden bıçakla keselim. Son olarak çörek otu ve susam serpelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim (Çayla İyi Gider Bunu Unutmayalım )

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar