MALZEMELER
Asma Yağrağı(Yarım Kilo)
Toz Şeker(1çorba kaşığı)
Zeyntinyağ(1çay bardağı)
İç malzemeler listesi
Soğan(4tane)
Zeytinyağ(1çay bardağı)
Pirinç(1bucuk su bardağı)
Domates(3tane)
Maydanoz(Yarım demet)
Nane(1ÇAY KAŞIĞI)
Karabiber
Yenibahar
Su(1çay bardağı)
Tuz. limonKuşüzümü(1tatlı Kaşığı)
Dolmalık Fıstık(Arzuya Göre)
HAZIRLANIŞI
İlk öncelikle yapraklarımızı suda iki dakika kadar haşlıyalım ve süzgeçte tutalım. İç harcı için, pirinçimizi ılıkca bir suda onbeş dakika kadar bekletelim ve iyice süzelim. Maydanozlarımızıda temizleyelim ve kıyalım. soğanlarımızı iyice soyup ince bir şekilde kıyalım. domateslerimizide ince ince şekilde doğrayalım. Kuşüzümlerimizide biraz ılık suda bekletip sonrada güzelce süzelim. Zeytinyağımızın tahminen yarısını bir tavamızda ısıtalım. sonra fıstıkları ve soğanımızda güzelce sevgimizi katarak kavuralım. Daha sonra pirinç, domates ve bir çay bardağı su katıyoruz . Suyunu çekinceye kadar devamlı karıştıra karıştıra kavuralım. Ocaktan indirip tuz, kuşüzümü, maydanoz,ve baharatı katıp tatlandıralım. Ilınmaya bırakalım. Hazırladığımız iç malzemeleri yaprakların arasına koyup saralım. Tenceremize yaprak sarmalarını sıkıca bir biçimde sıra sıra dizelim. Su, zeytinyağı,şeker ve tuzu bir tabakta karıştıralım sarmaların üstüne gezdire gezdire dökelim. Limonlarıda dilimleyelim ve sarmalarımızın üzerine dizelim. Sarmaların üstünü porselen bir tabakla kapatalım. Tencerenin kapağını kapatalım sonrada orta harlı ocakta yarım saat kadar pişirelim. Ocaktan indirip ılımaya bırakalım. Limon dilimleri ile süsleyelim.Keyfinize göre sıcak yada soğuk olarak yiyebilirsiniz afiyet olsun:)
Diğer Sarma Tarifleri İçin Tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder