MALZEMELER
Ilık süt (2 su bardağı)
Sıvıyağ (1 su bardağı)
Yoğurt (1su bardağı)
Karbartma tozu (1 tatlı kaşığı)
Kuru Maya (10gram yani 1 paket)
Yumurta akı(2tane)
Üzeri için gerekli malzemeler
Şeker( 1 yemek kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
8 su bardağı un
İçi için gerekli malzemeler
Zeytin ezmesi
HAZIRLANIŞI
Sütümüzü ısıtalım ve maya ,şeker ekliyelim karıştıralım sonra maya kabarana kadar ılık bir ortamda bekletelim sonrada diğer malzemelerimizi ekliyelim ve elimize yapışmıcak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim sonrada hamurumuzu ılık bir ortamda 45-50 dakika mayalandıralım mayaladıktan sonra iki bezeye ayıralım hamurumuzu sonra geniş bir dirtdörtgen şeklinde açalım açtıgımız hamurun yarısına zeytin ezmesini yayalım diğer yarısını üzerine kapalım bir parmak genişliğinde şeritler halinde keselim ketiğimiz şeritleri biraz kıvıralım ve kıvırdığımız şeriti kendi etrafında döndürelim ve yağlı kağıdımızı tepsiye koyalım ve hamurumuzu serelim 15 dakika kadar tepside beklesin üzerine yumurtanın sarısını sürelim istediğimiz kadar susam serpelim 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun işte bukadar :)
Diğer poğaça tarifimiz için tıklayınız....
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder