MERHABA ARKADAŞLAR BUGÜN SİZLERLE ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ PAYLAŞACAĞIM UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAĞLICAKLA KALIN :)
MALZEMELER
- 5 Yemek kaşığı Elma Sirkesi
- 6 Adet Kuru Domates
- 5 Diş Sarımsak
- 1 Su bardağı Su
- Yarım Gr Taze Fasulye
- 0.67 ( 67/100 ) Çay bardağı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz
HAZIRLANIŞI
Fasulyelerin iki ucunu kesip kılçıklarını temizleyin. Bölmeden uzun olarak bırakın. Yıkayıp süzün. Kuru domatesleri kaynar suda 10 dakika kadar bekletip yumuşamasını sağlayın. Yumuşadıktan sonra domatesleri 2-3 parçaya bölün. Sarımsakları dilim dilim kesin. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alıp ısıtın. İçine dilimlediğiniz sarımsakları atın. Biraz kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyip karıştırarak fasulyeleri biraz kavurun. Tuz, karabiber ve sirkeyi ekleyip biraz karıştırın. Domatesleri ve suyunu ilave edip kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ateşten alıp kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Ilık servis yapın.
KABAK BORANİ TARİFİ İÇİN TIKLAYINIZ !
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder