Adana Usulü Ispanak Başı Yemeği


MALZEMELER 
Ispanak(1kg)
Kırmızı mercimek(1su bardağı)
Bir bardak su
Soğan(1adet)
Çarliston biber(3adet)
Margarin(2yemek kaşığı)
Salça sos(1 yemek kaşığı)
Limon
Havuç(2adet)
Sarımsak(2diş)


 HAZIRLANIŞI 
Mercimeğimizi 4-5 saat önceden tuzlu suda bekletelim.Ispanakları iki parmak kalınlığında doğrayalım ve tavada erittiğimiz yağda ıspanaklarımızı kavuralım.Daha sonra salçamızıda katalım kavurmaya devam edelim.Mercimeğimizide ayrı bir tencereye alalım ve bir bardak suyla beş dakika kadar kavuralım ve daha sonra ıspanaklarıda katalım limon suyuyla ezilmiş sarımsakları karıştın yemeğin üzerine dökün işte bukadar afiyet olsun..
Sebze yemekleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar