Afyon Lokumu Tarifi



MALZEMELER 
Süt(1litre)
Şeker(1su bardağı)
Un(4fincan)
Vanilya(1paket)
Margarin(1/3 PAKET)
Hindistan Cevizi(2su bardagi)
Sut(1bardak)
Kremsanti(1paket)
Antep fistigi(2su bardagi)
 HAZIRLANIŞI
Unu azar azar sut ekleyerek ocakta pisirin.Muhallebi kivama gelmeye baslayinca sekeri ekleyin ve en sonda vanilya ve margarini ekleyin koyu kivama gelene kadar karistirarak pisirmeye devam edin.Kare firin tepsisini strecle kaplayin ve muhallebiyi tepsiye bosaltin ve uzerine hindistan cevizini serpin.Muhallebi soguduktan sonra krem santiyi bir bardak soguk su ile karistirin kivam alan krem santiyi oldugu gibi muhallebinin uzerine bosaltin ve yayin.Daha sonra antep fistiginida serpin muhallebinin uzerine bicakla uzunlamasina ikiye kesin muhallebiyi ve rulo seklinde sarin ve antep fistigi ekleyin uzerine afiyet olsun.

 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar