Afyon Maydanoz Yemeği Tarifi



MALZEMELER
Nohut(Çeyrek su bardağı)
Maydanoz
Su(3su bardağı)
Biber(2adet)
Zeytinyağ(Yarım su bardağı)
Salça(2çorba kaşığı)
Pilavlık bulgur(Yarım su bardağı)
Tuz(2tatlı kaşığı)
Yoğurt(1su bardağı)

 HAZIRLANIŞI 
Nohutumuzu bir gece önceden ıslatalım.Tenceremizde nohutumuzu haşlıyalım üç su bardağı maydanozu kaynayan suya ilave edelim üzerine tuz ekliyelim kaynaması bitince maydanozları süzelim.Soğanlarımızı doğrayalım Biberleri haşlanmıs maydanozları ince ince doğrayalım soğanlarımızı tencerede yağda kavuralım sonrada salça ve biberle kavurmaya devam edelim.Daha sonra bu karışıma maydanozlarıda ekliyelim bulgur ve haşladıgımız nohutuda ekleyip karıştıralım.3su bardağı suyumuzuda ekliyelim  ve pişirmeye devam edelim piştikten sonra yoğurtla servis yapalım..
En güzel sebze yemekleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar