Banduma Tarifi



MALZEMELER
Bütün tavuk(1adet)
Hazır yufka(3adet)
Çekilmiş Ceviz İçi(2su bardağı)
Tereyağ(100 gram)
 HAZIRLANIŞI 
Tavuğu hafif tuzlu 8 su bardağı suyla beraber kaynatın.Haşlanan tavuğu didin.Yufkanın birini tezgaha serip 8 üçgen eşit parçaya bölün.Her bir üçgen şekilli yufkaları gül böreği şeklinde sarın.Uçlarını su yardımıyla yapıştırın.Fırın tepsisini tereyağ ile yağlayın ama tepsi geniş olsun.Yufkaları tepsiye dizin Önceden 200 derecede ısıttıgınız fırında altı üstü pişecek şekilde üzeri sararana kadar pişirin.Pişen yufkaların üzerlerine ılımış tavuk suyundan serpin üzerine cevizi ve didilmiş tavukları serpin.En üzerinede kızarmış tereyağını dökün en sonda çırpılmış yoğurt serpebilirsiniz afiyet olsun.
Değişik tarifler için tıklayınız..
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar