Buğday Muhallebisi Tarifi



 MALZEMELER 
Süt(4su bardağı)
Buğday(1 çay bardağı)
Un(1yemek kaşığı)
Su(2su bardağı)
Badem cevizi(1 çay bardağı)
Tereyağ(4yemek kaşığı)
Karanfil(3adet)

 HAZIRLANIŞI
Buğdayımızı geceden ıslatalım.Ertesi gün iki su bardağı ile buğdayları haşlayın.Süt toz şeker karanfil un hindistan cevizi haşlanmış buğday ve suyu karıştırın ve muhallebi kıvamı alana kadar pişirin ve tereyağınıda ilave edin karanfilleri muhallebinin içinden cıkarın ve karıştırmaya devam edin bademide ilave ettikten sonra kaselerle servis yapın..
Kolay muhallebi tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar