MALZEMELER
Yufka(2adet)
İçi için gerekli malzemeler
Patates(4tane)
Süt(1.bucuk su bardağı)
Tereyağ(100 gram eritilmiş)
Yumurta(3tane)
Rendelenmiş kaşar peyniri(100gram)
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Tereyağ
Toz biber
Rendelenmiş Kaşar
HAZIRLANIŞI
İşe iç harcını yapmakla başlıyalım ilk önce patateslerimizi rendeleyip karıştırma kabına koyalım daha sonra süt yumurta önceden eritip soğuttugumuz tereyağını ve rendelediğimiz kaşarı kabımıza koyalım ve karıştıralım.
Yufkamızın birini düz bir zemine veya tezgaha serelim üzerine yaptıgımız harcdan koyalım ve yufkamızı kapatalım ve resimdeki gibi rulo şeklinde saralım ve böreğimizi strece sarıp buzluğa koyalım tamamen donmadan 1 bucuk saat içinde dolabdan cıkaralım .
Böreklerimizi ikişer santim aralıklala keselim yağlı kagıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine tereyağ sürelim ve toz biberle rendelenmiş kaşar peyniri ekliyelim 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun..
En güzel börek tarifleri için tıklayınız..
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder