Çarşaf Böreği Tarifi



 MALZEMELER
Un(6bucuk su bardağı)
Zeytinyağ(Yarım çay bardağı)
Su(2bucuk su bardağı)
Zeytinyağ(1su bardağı)

İçi için gerekli malzemeler
Haşlanmış patates (5tane)
Soğan(2Tane)
Kıyma(150 gram)
Zeytinyağ(4bucuk yemek kaşığı)
Ruz,karabiber
iberide ekliyelim ve
Üzeri için gerekli malzemeler
Yumurta sarısı(1tane)
Yoğurt(1çay bardağı)
Zeytinyağ(2yemek kaşığı)

 HAZIRLANIŞI 
Unumuzun ortasını havuz şeklinde açalım içine zeytinyağ suyu ve tuzu ilave edelim ve yoğurmaya başlıyalım
Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparalım ve yuvarlıyalım
Hazırladıgımız hamur bezelerin üzerini bir bezle kapatalım yarım saat dinlendirelim ve patateslerimizi haşlıyalım
Hamurumuz dinlene dursun biz de iç harcını yapalım Soğanımızı ufak ufak doğrayalım ve rengi pembeleşene kadar kavuralım
Üzerine kıymamızıda ekliyelim ve kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim
 önceden haşladıgımız patatesleri rendeliyelim kavrulan soğanların üzerine ekliyelim tuzu ve karabarabiberide ekliyelim ve ocaktan alalım
Dinlenen bezeleri iki üç milim  kalınlıgında açalım hamurumuzu açtıktan sonra temiz bir bez üzerine hamurlarımızı serelim hamurumuzu daha ince ve genişletmek için bir kişi yardımıyla kenarlarından ve yanlarından çekeştirerek hamurumuzu genişletelim
Yufkalarımızın üzerine zeytinyağ sürelim ve patatesli iç harctan içine ekliyelim yufkanın altına koydugumuz bezi bir ucundan tutup rulo şeklinde saralım hamur rulosunu kendi etrafında döndürüp resimdeki gibi yuvarlak şekil verelim ruloları yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirelim bütün hamurları aynı şekil resimdeki gibi tepsiye dizelim bir kasemizin içine zeytinyağ yumurta sarsını ve yoğurtumuzu çırpalım böreğimiz üstüne susam çörek otu serpelim önceden ısıttıgımız 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun:)
Börek tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar