Cevizli Haşhaşlı Kek Tarifi



MALZEMELER
Kıyılmış Ceviz(2su bardağı)
Haşhaş(1bucuk su bardağı)
Tereyağ(150 Gram)
Sıcak su(1su bardağı)
Yumurta(7tane)
Vanilya(3paket)
Şeker(1+çeyrek su bardağı)
Kabartma Tozu(Yarım Paket)

Glazür İçin Malzemeler
Pudra Şekeri(Bir Bucuk Su Bardağı)
Limon Suyu(3fincan)
Hindistan Cevizi (1Su bardağı)
Süslemek İçinse ceviz varsa iyi olur

 HAZIRLANIŞI 
İlk önce haşhaşı 1 su bardak sıcak suyu tenceremize koyalım kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım daha sonra bir kabın içine tereyağ toz şekeri vanilyayı toz şekeri eriyene kadar mikserle iyice çırpalım.
7Tane yumurtaların sarısını ve beyazını ayıralım ve ayrı ayrı çırpalım yumurta sarılarını şekerli karışıma dökelim ve çırpamaya devam edelim cevizle kabartma tozunu karıştıralım onuda şekerli karışıma ilave edelim soğumuş olan haşhaşıda ekliyelim daha sonra yumurta aklarınıda ekleyip karıştırmaya devam edelim oluşan kek harcımızı kalıba dökelim 175 derecede önceden ısıttıgımız fırında yarım saat pişirelim ve piştikten sonra soğutmaya bırakalım.
Sıra geldi glazürü hazırlamaya pudra şekerini ve limon suyunu iyice karıştıralım içine hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam edelim daha sonra kekin üzerine dökelim ve daha sonra 10 dakika kadar dinlendirelim kekimizi cevizle süsleyip afiyetle yiyelim...
Diğer kek tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar