MALZEMELER
Keki İçin Gerekli Malzemeler
Yumurta(5adet)
Şeker(1bucuk su bardağı)
Un(1su bardağı)
Nişasta(Yarım su bardağı)
Sıcak su(Yarım çay bardağı)
Kabartma tozu(1paket)
Vanilya(1paket)
Tuz
Şerbeti için gerekli malzemeler
Süt(4Su bardağı)
Krema(1kutu)
Şeker(1su bardağı)
Üzeri için malzeme
Kremşanti(1paket)
Çikolata sosu için gerekli malzemeler
Krema(1paket)
Bitter çikolata(200 gram)
HAZIRLANIŞI
Keki için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.Akları 1 bucuk su bardağı şekerin yarısıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.Kalan şekeride yumurtaların sarısıyla çırpın.Keki için diger malzemeleride yumurtaların sarısıyla beraber çırpmaya devam edin.Yumurta aklarınıda ilave edin karışıma ve karıştırmaya devam edin.Yağlı kağıt serili borcama kek harcını dökün ve 200 derecede önceden ısınmış fırında pişirin ve 5 dakika sonra fırını 150 dereceye indirin ve pişirmeye bırakın.Kek pişe dursun krem şantiyi yarım bardak sütle güzelce çırpın.Kıvama gelince buzdolabına soğumaya bırakın.Süt şerbeti içinde 1 kutu kremayla dört bardak sütü ve bir bardak şekerle beraber güzelce karıştırın ve pişirin.Çikolata sosu içinde küçük bir tencereye bir kutu kremayı ve çikolatayı ekleyip karıştırarak pişirin.Pişen keki fırından çıkarın ve ters cevirip soğumaya bırakın.Soğuyan kekin üzerine sütlü şerbeti yavasca heryerine yedirerek dökün.Şerbet iyice kendini çekince krem şantiyide üzerine sürün.En son olarak çikolata sosunuda üzerine dökün işte bukadar afiyet olsun...
Tatlı Tarifleri İçin Tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder