MALZEMELER
Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ(225 Gram)
Yumurta sarısı(2adet)
Pudra şekeri(1bucuk su bardağı)
Kakao(1su bardağı)
Un(2su bardağı)
Krema(2yemek kaşığı)
Vanilya(1paket)
Üzeri için gerekli malzeme
Tozşeker(1su bardağı)
Çikolata dolgusu için gerekli malzemeler
Tuzsuz tereyağ(1 yemek kaşığı)
Bitter çikolata(120 gram)
Bal-krema(3er yemek kaşığı)
HAZIRLANIŞI
Tereyağını pudra şekeri mikserle geniş kapta güzelce çırpın.İyice karıştırdıktan sonra yumurta sarılarınıda ilave edip karıştırmaya devam edin.
Kremayıda ilave edin biraz daha karıştırın unu ve kakao,vanilya,tuzuda ekleyin kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın avuç içinde şekil verin ve toz şekere bandırın.Fırın tepsisini yağlayın ve tepsiye dizin.
Dizdikten sonra parmağınızla resimdeki gibi ortalarına delikler açın.Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında pişirin.
Tereyağ ile çikolatayı benmari usulü eritin.Eridikten sonra ocagı kapatın ve kremayı balı ilave edip iyice karıştırın.Hazır olan karışımı sıkma poşeti varsa içine doldurun ve pişen soğuyan kurabiyelerin delik kısmından içine sıkın.Servise hazır afiyet olsun.
Kurabiye tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder