Çikolatalı Un Helvası Tarifi



MALZEMELER
Un(2su bardağı)
Tereyağ(Yarım su bardağı)
Toz Şeker(1.bucuk su bardağı)
Süt(2su bardağı)
Rendelenmiş çikolata(1su bardağı)


 HAZIRLANIŞI
İlk önce tereyağmızı bir tencerede eritelim.Unumuzu eleyerek tereyağnın üzerine ekliyelim altın rengini alana kadar kısık ataşte pişirelim unumuz pişe dursun bizde süt ve şekeri ayrı bir kapta kaynatalım kaynatıktan sonra yavas yavas kavrulan unumuza ekliyelim ve sonra tencerenin kapagını kapatalım kısık ateşte 15 16 dakika kadar pişirelim Pişen helvanın yarısını yağlanmıs ince uzun bir kalıba dökelim geriye kalan helvamıza erittigimiz çikolatadan dökelim ve karıştıralım sade olan kalıptaki helvanın üzerine çikolatalı helvamızı dökelim helvamız soguyunca dilimliyelim ve afiyetle yiyelim...
Un helvası tarifi için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar