Çin Böreği Tarifi



 MALZEMELER 
Yufka (4adet)

İçi için gerekli malzemeler
Zeytinyağ(4yemek kaşığı)
Kabak(2adet)
Rendelenmiş havuç(2adet)
Yeşil biber (1tane)
Tuz
Soya sosu(2yemek kaşığı)
Dereotu(Yarim demet)

Üzeri için gerekli malzemeler
Yumurta(2adet)
Galeta unu(1Su bardağı)
 HAZIRLANIŞI 
İlk önce iç harcı için zeytinyağmızı bir tavada ısıtalım küp küp doğradıgımız biberleri kabak ve rendelenmiş havucu tavamızda zeytinyağ ile soteliyelim Tuzu soya sosunu ve dereotunu (İnce doğranmış)katıp karıştıralım ve kenera alalım.
Yufkalarımızı üçgen bir şekilde keselim geniş olan kısma iç harcımızdan koyalım ve rulo şeklinde saralım ve yumurtalarımızı bir kapta çırpalım ve böreklerimizi ilk önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim 180 derecede önceden ısıttıgımız fırında yarım saat pişirelim afiyet olsun
Basit Börek Tarifleri İçin Tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar