Ebruli Çikolatalı Pasta Tarifi



MALZEMELER 
Toz şeker(1su bardağı)
Bitter çikolata(2paket)
Kakao(2yemek kaşığı)
Yumurta-akları ve sarıları ayrılmış(3adet)
Un(1/3 Su bardağı)
Nescafe(3/4 Su bardağı)
Limon suyu

Ebrulisi için gerekli malzemeler
Beyaz çikolata(50gram)
Bitter çikolata(1PAKET)
Bal ve sıvıyağ(İkişer yemek kaşığı)

 HAZIRLANIŞI 
Sıcak nescafenin içerisine toz şekeri koyalım ve eritelim.Parçalanmış çikolatayı bir kabın içine koyalım ve nescafeli karışımı kabın içine ilave edelim ve çikolatayı eritelim.Çikolatalı karışım ılıdıktan sonra yumurta sarılarınıda karıştırarak ilave edelim.Unu ve kakaoyuda ekleyip karıştırmaya devam edelim.Ayrı bir derin kapta yumurta aklarını limon suyuyla güzelce karıştıralım.Hazırladığımız çikolatalı karışıma limonlu yumurtayı ilave edelim.Hazır olan kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltalım.175 derecede önceden ısıtılmış fırında kürdan yardımıyla pişirelim.
Sıra geldi ebruliyi hazırlamaya.1paket çikolatayı benmari usulü eritelim.Üzerine balı ve sıvıyağ ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra pişen ve ılıyan kekin üzerine dökelim.
Beyaz çikolatayıda aynı şekilde eritip birer kaşık bal ve sıvıyağ ekleyip güzelce karıştırıp kekin üzerine boşaltalım.(Kaşık yardımıyla resimdeki gibi beyaz çikolatayı yayalım)
Afiyet olsun:)
En güzel pasta tarifleri için tıklayınız...






Yorumlar