Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi


 MALZEMELER 
Tel kadayıf(250 gram)
Ceviz içi(1su bardağı)
Sıvıyağ

Bulamaç için gerekli  malzemeler
Yumurta(2adet)
Süt su karışımı(Yarım çay bardağı)

 Şerbeti için gerekli malzemeler
Su 3 bardak
Şeker(3su bardağı)
 HAZIRLANIŞI 
Şerbetimizi yapmak için su ve şekeri kıvam alana kadar kaynatalım.Tek kadayıfımızdan bir avuc alalım ve elimizle iyice didelim.Kadayıfın içine dövülmüş ceviz içinden bir tatlı kaşığı koyalım ve kadayıfları sarmaya başlıyalım.Kadayıfın yarısına gelinince dolma gibi kenarlarını içine sokalım.Yumurtamızı güzelce çırpalım ve su ve sütü ekleyip iyice karıştıralım ve sardıgımız kadayıfları bu karışıma bandıralım.Ve bütün kadayıf sarmalarına bu işlevi yapalım ve fırın tepsisine dizelim.Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup yağı kızdıralım ve kızgın yağda nar gibi olana kadar kadayıfları kızartalım.Önceden hazırladığımız ve soğuyan şerbete tek tek kadayıfları batıralım ve iki dakika kadar şerbetin içinde bekletelim.Ilıyan kadayıfları ağız tadıyla yiyebiliriz:)
Yöresel tatlı tarifleri için tıklayınız..
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar