Fincan Pastası Tarifi


 MALZEMELER 
Pandispanyası İçin Gerekli Malzemeler:
Yumurta(2tane)
Şeker(1çay bardağı)
Un(1su bardağı)
Kakao(1tatlı kaşığı)
Portakal kabuğu rendesi

Kreması İçin Gerekli Malzemeler:
Süt(1bucuk su bardağı)
Un(1yemek kaşığı)
Nişasta(1yemek kaşığı)
Şeker(3yemek kaşığı)
Portakal kabuğu rendesi

Çikolata sosu için gerekli malzemeler:
1bardak su
Nişasta(1tatlı kaşığı)
Kakao(1bucuk tatlı kaşığı)
Şeker (1yemek kaşığı)
Tereyağ(1çay kaşığı)
 HAZIRLANIŞI 
İlk önce kekini yapalım yumurta ve şekeri çırpalım ve mikserle çırpalım ve diğer malzemeleride katıp çırpaya devam edelim hamuru yağlayıp 6 tane fincana hamurumuzu içine dökelim ve fincanları bir tencereye yerleştirelim.
Tencerenin çeyreği kadar su ekliyelim tencereye ve kapağını kapatalım ve kaynamaya bıraklaım kaynadıktan sonra ateşi kısalım kısık ateşte bir on beş dakika kadar daha kaynatalım.Fincanın içindeki kek soguduktan sonra keki çıkarıp ikiye bölelim ve her parçayı süt ile ıslatalım .Kremamız içinde  bütün malzemeleri tencerede kaynatalım devamlı karıştıralım piştikten sonra soğumaya bırakalım.Kremayı kekin bir yüzüne sürüp diğer yüzünün üzerine kapatalım.Çikolata sosu içinse tüm malzemeyi bir tencerede kıvama gelene kadar pişirin ve ocaktan alın keklerin üzerine soğuyan sosdan dökün işte bukadar afiyet olsun...
En güzel pasta tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar