Fiyonk Tatlısı Tarifi



MALZEMELER
Un(500 gram)
Yumurta(3adet)
Su(1.5 çay bardağı)
Tuz
Ermiş tereyağ(Yarım su bardağı)
Nişasta
Çekilmiş Fındık içi(1su bardağı)
Zeytin yağ(Yarım su bardağı)

Şerbeti için gerekli malzemeler
Su(2su bardağı)
Şeker(2su bardağı)
Limon suyu(1tatlı kaşığı)

 HAZIRLANIŞI 
Unumuzu geniş bir kaba alalım ortasını havuz gibi açalım.Tuzu,yumurtaları ve suyu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın.Hazır olan hamurun üzerini kapatın 1 saat dinlendirin.Hazır olan hamuru 6 ayrı parçaya bölün ve tezgaha nişasta serpin.Nişasta serpilmiş tezgahta hamurları oklava yardımıyla ince bir şekilde açın.Yufkları ikişer şekilde ayırıp ortalarına erimiş tereyağ sürün.Yufkaları üst üste koyun,iki parmak eninde bir parmak boyunda şeritler kesin.Yufkları ortadan kıvırarak resimdeki gibi fiyonk şekilleri verin.Yağlanmış fırın tepsisine fiyonk tatlılarımızı dizin.Zeytin yağını kızdırın ve tatlıların üzerine dökün.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Ilımış şerbeti tatlının üzerine dökün ve üzerine fındık serpin afiyet olsun..

Şerbetinin Tarifi:
Su ve şekeri kaynatın şerbet soğuyunca limon suyunuda ekleyin.
En güzel tatlı tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar