MALZEMELER
Yufka(3adet)
Yoğurt(1su bardağı)
Süt(1su bardağı)
Sıvıyağ(1çay bardağı)
Yumurta(2adet)
Karbonat(1cay kasigi)
Tuz(1tatli kasigi)
Un(2yemek kasigi)
Yagsiz beyaz peynir(200 gram)
Susam,Corek otu
HAZIRLANIŞI
Yogurt ,sut,yag,un,karbonat,ve yumurtanin birtanesini iyice bir kapta karistin.Icinede beyaz peyniri ufalayin.Yufkalari tezgaha serip iclerine peynir serpip bir kac kasik sutlu karimsimdan dokun ve yufkanin bos olan yarisini soslu yufkanin uzerine kapatin.Firin tepsisini yaglayin ve tepsiye yufkalari dizin.Diger yufkalarida bu sekilde yapin ve tepsiye dizin.Geriye kalan sutlu karisima bir yumurta daha ekleyin ve guzelce cirpin ve boregin uzerine surun.Uzerine ister corek otu isterseniz susam serpin 170 derecelik firinda yarim saat kadar uzeri kizarana kadar pisirin.
En guzel borek tarifleri icin tiklayiniz...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder