MALZEMELER
Güllaç yaprağı(10 adet)
Süt(1bucuk litre)
Şeker(2su bardağı)
Ceviz
Gül suyu
Vanilya
Üzeri için gerekli malzemeler
Fıstık
Ceviz
Nar
Antep Fıstığı
HAZIRLANIŞI
Sütü şekerle beraber şeker eriyene kadar kaynatın.Daha sonra üzerine vanilyayı ekleyin süt elimizi yakmıcak bir kıvama gelince ocaktan alın.Güllaç yapraklarını ikiye bölün önümüze derince bir tepsi alalım ve içine iki kepçe kadar süt dökelim ve sütün üzerine güllaç yaprağının parlak tarafını koyalım ve güllaç yaprağın üzerine süt dökelim tekrardan diğer yapraklarıda bu şekilde tepsiye dizelim ve beşinci sıraya geldiğimizde üzerine cevizi ekleyelim.Son yaprağın üzerinede gül suyunu dökelim işte bukadar buzdolabında 2 saat kadar dinlendirip üzeri için olan malzemeleri üzerine ekliyelim afiyet olsun...
En güzel tatlı tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder