MALZEMELER
Kıyma(500Gram)
Patates(1adet)
Soğan(2adet)
Domates(1adet)
Maydanoz(Yarım demet)
Kırmızı biber(2adet)
Yeşil biber(4adet)
Salça(1yemek kaşığı)
Zeytinyağ,karabiber,tuz
HAZIRLANIŞI
Bir adet Kırmızı biberi,bir adet soğanı,ve maydanozu rondoyla çekin ve bir kaba boşaltın.Kıymayı sebzelerle beraber baharatlarıda ekleyip güzelce yoğurun.Hazır olan karışımı fırın tepsisine koyun.Tepsiye koyduğunuz harcı güzelce tepsiye yayın ve üzerine dilimlenmiş soğan domates koyun.
Üzerinde zeytin yağ gezdirin.200 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.Bir kaşık suyu bir bardak suyla kaynatın.Pişen kebabı fırından alın ve üzerine biberler koyun.Yaptığınız salçalı sosuda kebabın üzerine gezdirin.Tekrar fırına koyduğunuz kebabı 25 dakika kadar daha pişirin.Afiyet olsun...
Yöresel kebab tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder