Islama Köfte Tarifi



 MALZEMELER 
Bayat ekmek içi(3dilim)
Yağsız kıyma(400Gram)
Kimyon,karabiber
Soğan(1tane)
Dilimlenmiş bayat ekmek(2adet)
Yumurta sarısı(1tane)
Et suyu(2su bardağı)
Tereyağ(1yemek kaşığı)
Sarımsak(4diş)
Tuz,pulbiber
 HAZIRLANIŞI 
Kıymamızın derin bir kabın içine allaım içine ufalanmış bayat ekmekleri yumurta sarısı rendelenmiş soğanı tuz ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım.Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde köfteler koparalım ve resimdeki gibi uzunca bir şekil verelim.Köftelerimizi ister ızgarada ister tavada kızarana kadar pişirelim.Tavamızda tereyağını eritip üztüne ezdiğimiz sarımsakları tuzu pul biberi et suyunu ilave edip iki taşım kadar kaynatalım.Diğer bayat ekmekleri bu et suyuyla yumuşatalım ve servis tabağına koyalım ve köftelerimizi de dizelim yanına domates ve biber koyup afiyetle yiyebiliriz..ızgara köfte tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar