MALZEMELER
Un(2su bardağı)
Süt(1çay bardağı)
Yumurta(1tane)
Sıvıyağ(2yemek kaşığı)
Kabartma tozu
Tuz
Şerbeti için gerekli malzemeler
Şeker(2su bardağı)
Su(Yarım su bardağı)
Limon suyu bir çay kaşığı
HAZIRLANIŞI
İlk önce şerbeti hazırlıyalım şeker ve suyu 10 dakika kaynatalım kaynadıktan sonra limon suyunuda ekleyip bir taşım kaynatalım daha sonra soğumaya bırakalım.
Hamurumuz içinde tüm malzemeleri iyice karıştırıp unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim ve hamuru ikiye bölüp 10 dakika kadar dinlendirelim.
Hamurları unlu bir tezgahta ince bir şekilde açalım yarım su bardağı sıvı yağ hamurlarımızın üzerine yedirip hamurlarımızı rulo şeklinde saralım.Rulo şeklinde sardığımız hamurları düz bir şekilde keselim ve yüz kısmını merdane ile bastıralım.Tavada bol yağ kızartıp tatlılarımızı kızartalım soğumuş şerbeti üzerlerine döküp üzerine cevizle servis edelim..
En basit tatlı tarifleri için tıklayınız..
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder