MALZEMELER
3.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su,
3-4 damla limon suyu
İçi için gerekli malzemeler
150 gram tel kadayıf
1 yemek kaşığı terayağı
1 su bardağı kavrulup ince çekilmiş kavruluş fındık içi
Hamur için
1 adet yumurta
150 gram yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
2-3 su bardağı un
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Süslemek için
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Tatlımızın ilk önce şerbetini hazırlıyoruz.Bir tencereye şekeri ve suyu alıyoruz.Sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz.Şerbetimiz kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip bir beş dakika daha kaynatarak soğutuyoruz.İç harcımız için tereyağını eritiyoruz.Üzerine kadayıfı ekliyoruz.Orta ateşte,sürekli karıştırarak rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.Rengi dönünce içine fındığıda ekliyerek biraz daha kavuruyoruz,ocaktan alıp soğutuyoruz.Şeker pare hamurumuz için bir kaba pudra şekerini,tereyağını,sıvı yağını,sütü,sirkeyi,yumurtayı ve bir tutam tuzu koyarak biraz karıştırıyoruz.Kabartma tozunu ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında elimize yapışmayan bir hamur elde ederek yoğuruyoruz,cevizden biraz büyük parçalar kopararak elimizde yuvarlıyoruz.Tam ortasına bir tatlı kaşığı kadayıflı harçtan koyarak,hamuru üste toplayarak yuvarlıyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz,piştikten sonra üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.
Nefis tatlı tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder