MALZEMELER
Karnabahar(1kilo)
İnce kıyılmış soğan(1adet)
Zeytinyağ(1çay bardağı)
Patates(1tane)
Tavuksuyu(2su bardağı)
Süt(1su bardağı)
Tuz ve karabiber
Üzeri için gerekli malzemeler
Kimyon(1çay kaşığı)
Tulum peyniri(30 Gram)
Kaşar peyniri(30gram)
HAZIRLANIŞI
Karnabaharları güzelce temizleyip saplarını koparalım.Çiçeklerini güzelce bol suda haşlayın.Fazla yumuşamadan ocaktan alın.Soğanımızı farklı bir tencerede zeytinyağ ile biraz kavurun küp küp doğranmış patateside soğanla beraber kavurun daha sonra karnabaharları sütü ve tavuk suyunuda bu tencereye atın patatesler pişene kadar tencerenin kapağı açık şekilde pişirin.Daha sonra çorbayı blendırden geçirip pirüssüz bir hal aldırın ve tuz karabiberi atın daha sonra üzeri için olan malzemeleri çorbaya ilave edin afiyet olsun..
Kolay çorba tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder