Kıbrıs Tatlısı Tarifi



kıbrıs tatlısı nasıl yapılır


 MALZEMELER
KEKİ İÇİN MALZEMELER

Yumurta(3adet)
Şeker(Yarım su bardağı)
Sıvıyağ(Yarım su bardağı)
Galeta unu(1su bardağı)
Kırılmış ceviz(1su bardağı)
Hindistan cevizi(1su bardağı)
Kabartma tozu(1paket)

KREMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Süt(1lt)
Nişasta(1su bardağı)
Şeker(Yarım su bardağı)
Vanilya(1paket)
Krem şanti(1paket)

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Su(2bucuk su Bardağı)
Şeker(1bucuk su bardağı)
Vanilya (1paket)

 HAZIRLANIŞI 
İlk önce şerbetimizi yapıcağız  ilk önce tenceremize suyumuzu ve şekerimizi dökelim(Şerbeti için gerekli malzemelerde yazan miktarı) kaynatalım kaynayınca kısık ateşte 15 dakika daha kaynatalım.
Şerbetimiz pişince içine vanilyayı ekleyin ve soğuması için bekletin.
Sıra geldi keki yapmaya yumurtaları ve şekeri çırpın ve keki için gerekli olan malzemelerin hepsini katın ve karıştırın.Hazır olan karışımı büyük bir tepsiye dökün 160 derecede yarım saat fırında pişirin.
Piştikten sonra soğumuş olan şerbeti direk üzerine boşaltın.
Sıra geldi kremayı yapmayı kremşanti hariç diger malzemeleri bir tencerede yoğunlaşana kadar pişirin piştikten sonra toz krem şantiyide içine dökün ve karıştırın.
Soğuyan kekin üzerine bu muhallebiyi döküp yaydırın 2-3 saat dolabta bekletin ve afiyetle yiyebilirsiniz:)
En güzel tatlı tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSuN......

Yorumlar