Kokoş Pasta Tarifi



MALZEMELER 
Kakaolu pandispanya(1paket)

Kreması için gerekli malzemeler
Süt(1lt)
Toz şeker(1su bardagi)
Dövülmüş badem (1çay bardağı)
Tereyağ(100Gram)
Nişasta(2Yemek kaşığı)
Un(2yemek kaşığı)
Karışık granül meyve şekeri(1çay bardağı)
Damla sakızı(1 parça)

Keki ıslatmak için gerekli malzemeler
Süt(1su bardağı)
Toz şeker(Yarım tatlı kaşığı)

Üzeri için gerekli malzemeler
Pişmaniye(250 gram)

Süslemek için gerekli malzemeler
Damla çikolata ,meyve şekerlemesi
 HAZIRLANIŞI 
İlk önce toz şekeri ve sütü bir kapta karıştıralım daha sonrada pandispanyamızı ıslatmak için kekin alt kısmını servis tabağına koyalım ve üzerini sütlü karışımızdan sürelim.
Elimizde kalan karışımdan ikinci parçayıda ıslatalım.
Kremamızı yapmak içinde tencereye sütü toz şekeri unu ve nişastayı ekleyip karıştıralım.
Tahta kaşıkla koyu bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim piştikten sonra ocagı kapatalım ve içine damla sakızı ve tereyağını ekleyip güzelce çırpalım ve soğutmaya bırakalım
Hazır olan kremamızın yarısına karışık granül meyve şekerini ve bademi ekliyelim ve karıştıralım ıslattıgımız pastanın yüzüne kremadan sürelim  diğer pasta tarafınıda üzerine kapıyalım
Kalan sade kremayıda üstüne döküp pastanın her tarafına sürelim ve buzdolabında 1 saat dinlendirelim
Pastayı yemeden önce üzerini pişmaniyeyle kaplıyalım ve damla çikolata meyve şekerlemesiyle üzerini süslüyelim işte bukadar
En güzel pasta tarifleri için tıklayınız...  YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar