Kremalı Roka Çorbası Tarifi



 MALZEMELER
Roka(2demet)
Tereyağ(1yemek Kaşığı)
Süt(1su bardağı)
Sıcak su(3su bardağı)
Süt kreması(1çay bardağı)
Yumurta(1tane)
Tuz,karabiber
 HAZIRLANIŞI 
İlk önce rokaların sap taraflarını güzelce kesip yapraklarını yıkayalım
Su kaynatalım ve roka yapraklarını 1 dakika kadar kaynamış suda bekletelim
Tereyağmızı tencerede eritelim ve içine rokayıda ekliyelim
Karıştırarak üzerine sıcak suyu ekliyelim
Tuz ve karabiberide ekliyelim ve ara sırada karıştırarak orta ateşte pişirmeye devam edelim
Piştikten sonra rokalarımızı blendirle pürüzsüz bir hale getirelim
Sıra geldi terbiyesini hazırlamaya yumurtamızı bir tabaga kıralım ve sütümüzüde ekliyelim ve iyice çırpalım azar azar tenceremize ekliyelim ve karıştırmaya devam edelim
Bir taşım kısık ateşte kaynatalım
Ateşten almadan önce süt kremamızı katıp karıştıralım ve sıcakken afiyetle yiyelim:)
Sebze çorbaları için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar