Kış Pilavı Tarifi



MALZEMELER 
Tereyağ(4yemek kaşığı)
Pirinç(2su bardağı)
Su(3bucuk su bardağı)
Turşu(Arzu ettiğiniz bir turş fark etmez 1 çay bardağı)
Kıyma(150 gram)
Kuru bezelye(1çay bardağı)
Soğan(1adet)
Taze soğan(Yarım demet)
Kıyılmış maydanoz(1çay bardağı)
Tuz,karabiber

 HAZIRLANIŞI 
Bezelyemizi bir gün önceden mutlaka ıslatalım.Daha sonra iki su bardağıyla bezelyelerimizi haşlıyalım.Ayrı bir tencerede önceden küp küp doğradıgımız soğanları pişirelim pişen soğanların üstüne kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım.Doğradıgımız herhangibi bir turşuyu kıymaya ilave edip 3-4 dakika kadar daha soteliyelim.Pirincide tencereye ilave edin ve kavurmaya devam edin ve bezelyeleri  ve pilavın suyunuda ilave edin.Pilav suyunu çekene kadar pişirin taze soğanı ve baharatları ekleyip üzerine havlu veya örtü kapatarak 15 dakika daha pişirin.
Değişik pilav tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar