Limonlu Rulo Pasta Tarifi



MALZEMELER 
Limon(2adet)
Yumurta(6adet)
Un(2su bardağı)
Kabartma tozu(1paket)
Şeker(1bucuk su bardağı)
Hindistan cevizi(1su bardağı)

Kreması için gerekli malzemeler
Limon suyu(2adet limonun)
Un(1su bardağı)
Süt(2su bardağı)
Şeker(1su bardağı)
Labne Peyniri(1paket)


 HAZIRLANIŞI 
Geniş bir kaseye iki adet limonun kabuklarını rendeleyin.Limonun suyunuda kaseye sıkın.Yumurtaları kıralım kaseye unu,şekeri,hindistan cevizini,kabartma tozunu,ilave edip güzelce hamuru yoğurun.Elde ettiğiniz hamuru yağlı tepsiye dizin.170 derecede önceden ısınmış fırında yarım saat kadar pişirin.
Kremayıda hazırlayın bu arada,un,şekeri,limon suyunu ve sütü tencereye koyun ve güzelce karıştırın.
Tencereyi ocaga alın ve krema kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.Hazır olan kremanın içine labne peyniri atın ve karıştırın güzelce.Pişen keki tepsiden cıkarın ve rulo şeklinde sarın.Kek bu şekilde yarım saat kadar beklesin.Rulo kekin içi açın ve içine kremanın yarısını sürün.Spatula yardımıyla iyice yaydırın ve tekrar rulo şeklinde sarın.Kalan kremayıda kekin üzerine sürün ve pastayı biraz dolabda dinlendirin afiyet olsun.
En güzel pasta tarifleri için tıklayınız...
 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar