MALZEMELER
Makarna (1paket)
Domates(2tane)
100 gram dil
Yağ(2yemek kaşığı)
Kaşar(1bardak)
Kuzu Ciğeri(1/2)
Pişmiş Tavuk(1/4)
Yumurta(4tane)
Baş soğan(2adet)
Tuz,Karabiber
HAZIRLANIŞI
İlk önce makarnamızı haşlıyalım ve soguk suda kabartmaya bırakalım.
Soğanımızı ince ince doğrayalım iki kaşık sıvıyağda kavuralım ince doğradıgımız cigerleri dil ve tavuk etlerinide ekliyelim domateslerimizin kabugunu soyalım ve küçük küçük dograyalım ve onlarıda ekliyelim biraz daha çevirilip süzülen makarnaya katılalım çırptıgımız yumurtaları ve rendelediğimiz kaşar peynirmizi katalım ve tuz ve biber ekleyip karıştıralım.
Yaprak hamuru veya alt üst böreği hamuru yapılır ikiye ayrılır büyük parça açılarak tepsiye bir kaba kenarlarına taşacak şeklinde yerleştirilir içine etli makarna karışımı doldurulur ikinci hamur açılarak makarnanın üzerine kapatalır üzerine yumurta sarısı sürülür fırında pembe renkte kızartılır kare şeklinde kesilir üzerine et suyu gezdirilir işte bukadar...
En güzel börek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder