Mantarlı Nefis Bir Çörek Tarifi



MALZEMELER iz büyüklüğünde bezeler
Un(4su bardağı)
Sıvıyağ(2yemek kaşığı)
Yumurta(1tane)
Kabartma tozu(1tatlı kaşığı)
Su(1çay bardağı)
Tuz(1çay kaşığı)
Erimiş tereyağ(Yarım su bardağı)

İçi İçin gerekli malzemeler
Mantar(250 gram)
Tereyağ(1yemek kaşığı)
Soğan(1adet)
Tuz,karabiber
Yumurta sarısı
 HAZIRLANIŞI
İlk öncelikle unu sıvıyağ tereyağ kabartma tozunu yumurtayı güzelce karıştırarak işe başlıyalım karıştırma işlemi hamur elimize yapışmıcak şekle gelene kadar devam edelim hamurumuz olunca yarım saat buzdolabında beklesin ve dinlensin
Bu arada iç harcını hazırlıyalım soğanı küp küp doğrayalım ve tereyağda soteliyelim doğradıgımız mantarlarıda ekliyelim ve sotelemeye devam edelim en son baharatlarıda ekliyelim güzelce karıştıralım..
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparalım bezeleri elimizle açalım içine harcımızdan koyalım ve kapatalım.
Üzerine yumurta sarısından sürelim 170 derecede sararana kadar pişirelim.
En güzel çörek tarifleri için tıklayınız...


 YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......

Yorumlar