MALZEMELER
Un (1kg)
Tuz(1tatlı kaşığı)
Aldığı kadar su
Kuşbaşı dana eti(Yarım kilo)
Yaşlanmış mercimek(2su bardağı)
Yumurta(2tane)
Sıvıyağ(1 su bardağı)
Tereyağ(100gram)
Süt(400ml)
HAZIRLANIŞI
Unumuzu derince bir kabın içine alalım tuz ve suyla elimize yapışmıcak bir kıvama gelene kadar yoğuralım.15 dakika oda sıcaklığında hamurumuzu bekletelim.Dinlenen hamuru dört eşit parçaya bölelim ve unlu tezgahta hamurlarımızı oklavayla açalım.Açılan yufkaları 20 dakika kadar bekletelim.Etimizi mercimeği yumurtayı sıvıyağımızı ve tuzumu derin bir kaba alalım ve karıştıralım.Tezgaha serdiğimiz yufkaların iki tarafını içi doğru katlıyalım üzerine sıvıyağ gezdirip etli karışımdan içlerine pay edelim.Yufkalarımızı dolma şeklinde fazla sıkı olmadan saralım.Yağlı fırın tepsisine dizelim 180 derecede fırında yarım saat kadar pişirelim Börekler kızarınca üzerinde süt gezdirelim tekrar fırına verelim sütü iyice içine çekince fırından cıkarıp üzerine kızgın eritilmiş tereyağ sürelim afiyet olsun.
En güzel börek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder