MALZEMELER
Un(6su bardağı)
Tereyağ(125 gram)
Sıvıyağ(1çay bardağı)
Bır bardak ılıksu
Kabartma tozu(1paket)
Tuz(1tatlı kaşığı)
İçi için gerekli malzemeler
Kıyma(300 gram)
Kuru soğan(1adet)
Haşlanmış patates(2adet)
Haşlanmış pirinç(1fincan)
Hoşaflık üzüm(1fincan)
Sıvıyağ(1yemek kaşığı)
Tuz ve karabiber)
HAZIRLANIŞI
Bir yemek kaşığı ya doğranmış soğan ve kıymayı bir arada kavurun.Haşlanmış patatesleri ufak ufak doğrayın ve pirinçle beraber tencereye ilave edip beraber kavurmaya devam edin.Tuz karabiber ve üzümüde ilave edin ve biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alın.Unun ortasını havuz gibi açın ve ortasına erittiğiniz ılık yağ,lık su tuz ve kabartma tozunuda ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Hazır olan hamuru ikiye bölün.Unlanmış tezgahta hamurları tepsi büyüklüğünde oklava ile açın.Hazır olan içi için gerekli harcı hamurun ortasına koyun ve diğer hamuruda üzerine serin.Hamurun ortasına bıcak yardımıyla çizik atın önceden 175 derecede ısıttığınız fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirin.
En güzel börek tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder