MALZEMELER
Hamuru için gerekli malzemeler:
Yumurta(6tane)
Un(1su bardağı)
İçi İçin Gerekli Malzemeler:
Kuzu ön kol(1adet)
Karabiber,tuz,maydanoz
Üzeri için gerekli malzemeler
Yoğurt
Tereyağ
Kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
Yumurtalarımızı sıvıyağ bir tutam tuz ve unu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim.Dinlenen hamurumuzdan bezeler koparalım ve kızartacagımız tava boyu kadar bu hamurları açalım ve hamurumuzu kızgın yağda kızartlalım.Kuzu kolumuzu bol suda haşlıyalım.Pişien etimizi güzelce didelim ve karabiber ve maydanozla harmanlıyalım.Kızarttıgımız hamurları et suyunun içine atalım ve hamurlarımızı yumuşatalım.Yufkalarımızı tepsimize serelim üzerine etli harçtan sürelim ve en üste tekrar yufka yerleştirelim ve kalan et suyunu üzerine dökelim üzeri kızarana kadar pişirelim pişen börekleri keselim üzerine yoğurt ve tereyağ gezdirelim afiyet olsun..
Kolay Börek Tarifleri İçin Tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder