MALZEMELER
Patlıcan(3adet)
Rendelenmiş Kaşar(1su bardağı)
Un(1su bardağı)
Margarin(4Yemek Kaşığı)
Yumurta(2adet)
Maydanoz(Yarım demet)
Bir adet limonun suyu
Süt(1fincan)
Tuz
HAZIRLANIŞI
İlk önce patlicanlarımızı közleyelim ve limonlu tuzlu suda bekletelim.Maydanozumuzu incecik kıyalım.
2kaşık margarinimizi bir tavada eritip içine unun yarısını ekleyelim ve unumuzu pembeleşene kadar kavuralım.Sütümüzüde ilave edelim ve karıştırmayı bırakmayalım bir taşım kaynayınca ocaktan alalım.Kaşarımızı maydanozumuzu ve tuzu karıştıralım ve patlicanların suyunu süzüp hazırladıgımız beşamel sosumaza koyalım ve macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.Ve buzdolabında en az bir bucuk saat bekletelim ve hazırladıgımız karışımı 2 saat sonra cıkaralım ve resimdeki gibi karışımdan köfte şekilleri cıkaralım ve kalan unu bir tabaga dökelim .Yumurtalarımızı cırpalım kalan margarini bir tavada kızdırıp köftelerimizi önce una sonrada çırpılmış yumurtaya bandırıptavada kızartalım afiyet olsun...
En güzel köfte tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder