MALZEMELER
Süt(2su bardağı)
Sıvıyağ(1su bardağı)
Tozşeker(1fincan)
Tuz
Yaşmaya(40gram)
Aldığı kadar un
İçi İçin Gerekli Malzemeler
Patlican(3adet)
Tereyağ(1yemek kaşığı)
Beyaz peynir(50 gram)
Uzeri Icin gerekli malzemeler
Yumurta sarisi
Corek Otu
HAZIRLANIŞI
Ilk once patlicanlari kozleyip iclerini cikarin.Tereyag ve rendelemis oldugunuz beyaz peyniride icine ilave edin ve guzelce karistirin.Hamurunu yapmak icinde ilik sutu yag seker ,tuz ve yas mayayi derin bir kapta iyice karistirin.Yumusak kivama gelene kadar unu ilave ederek hamurun.Hamurun uzerine havlu gibi birseyle kapatin bir saat kadar mayanlanmasi icin bekletin.Hamurdan iki parca beze kopartip yuvarlak yapin ve elinizle tabak buyuklugunde acin.Patlicanli harctan icine koyun ve hamuru rulo seklinde sarin.Hamurun uclarini sikica kapatip hamurun iki ucunu iki obur yone cevirip uclarini birbirine yapistirin.Diger kalan hamurlarada bu islemi uygulayin.Yagladiginiz firin tepsisine dizin hamurlari ve uzerlerine yumurta sarisi surun,susam yada corek otu ekleyin 180 derecede onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
Diger Acma Tarifleri Icin Tiklayiniz...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder