MALZEMELER
Kakaolu Pandispanya(1adet)
Toz şeker(2yemek kaşığı)
Ilık su(1su bardağı)
İç Kreması İçin Gerekli Malzemeler
Süt(3su bardağı)
İrmik(6yemek kaşığı)
Labne peyniri(1paket)
Portakal reçeli(1yemek kaşığı)
Parça Çikolata(2yemek kaşığı)
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Hazır frambuaz sosu(6 Yemek kaşığı)
Bitter çikolata(80 Gram yani bir paket)
Süslemek için gerekli malzemeler
Portakal reçeli(5 yemek kaşığı)
Dövülmüş antep fıstığı(2yemek kaşığı)
HAZIRLANIŞI
Kare kek kalıbına yağlı kağıt serin ve elimizle parçaladığımız pandispanya kekini kalıbın alt kısmına koyup yayın.(1parçasını en son üzerinde kullanmak için ayırın)
Ikı yemek kaşığı şeker bir bardak suyla karıştırın ve keki ıslatın.Sütü,irmiği,portakal reçelini tencereye alın ve ocağa koyun.Kremayı koyu kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin.İki taşım kaynadıktan sonra hazır olan kremayı ocaktan alın ve içine labne peyniri koyun ve karıştırın iyice.İçine çikolata parçalarında ekleyin ve soğumaya bırakın.Ilıyan kremayı kalıbtaki kekin üzerine kremayı boşaltın.Ayırdığımız kek parçalarınıda kremanın üzerine koyup kremayı kapatalım.Pastamızı buzdolabına koyun ve donana kadar bekletin.Donan pastayı dolabtan cıkarın ve kalıbı ters veirip pastayı kalıbtan çıkarın.Pastanın üzerine önceden benmari usulü eritilmiş çikolatayı dökün ve yaydırın.Çikolatanın üzerinede frambuaz sosunu gezdirin.Pastanın yapımı bitmiştir dilimliyerek servis edin.
En güzel pasta tarifleri için tıklayınız...
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder