MALZEMELER
Portakal(1bucuk Kilo)
Şeker(1bucuk Kilo)
Su/4bardak)
Yarım Limon
HAZIRLANIŞI
Portakalları soyun ve kabuklarını rendeleyin
Portakalları 7-8 dakika haşlıyalım haşladıktan sonra suyunu süzün ve portakallar soguyunca küp şeklinde doğrayın.
Sıra geldi şerbeti yapmaya bir tencereye şekeri ve suyu koyun orta ateşte şeker eriyene sıvı şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın kaynadıktan sonra portakal kabuklarını içine atın kısık ateşte pişirmeye devam edin.
1saat kadar pişirin ocaktan almaya yakın yarım limon suyunu sıkın bir taşım daha kaynatın.
Reçeli piştikten sonra kavanozlara doldurun afiyet olsun.
Kolay reçel tarifleri için tıklayınız..
YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ AFİYET BAL ŞEKER OLSUN......
Yorumlar
Yorum Gönder